lørdag 5. april 2014

Middag for de aller minste

Når man introduserer mat til babyene starter man som regel med grøt, deretter middager. Her kommer et par enkle oppskrifter på middager uten kjøtt. Nå man er klar for å introdusere kjøtt, kan blant annet disse oppskriftene brukes.

Søtpotet (2-3 små porsjoner)
  • Skrell 1 potet, del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre. 
  • Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin. 
  • Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap. 

Søtpotet med gulrot (3-4 små porsjoner)
  • Skrell 1 søtpotet og 1 gulrot, del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre. 
  • Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin. 
  • Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap. 

Potet med kålrot (5-6 små porsjoner)
  • Skrell 2 poteter og en halv kålrot. Del i skiver og kok i vann i 30-40 minutter til skivene er møre. 
  • Hiv så i blender og mos. Ta litt og litt av kokevannet i blenderen til ønsket konsistens. Bland tilslutt i f.eks litt rapsolje eller plante margarin. 
  • Fordel i små porsjonsbeger, avkjøl og frys. Ferskvarer er som regel kun holdbar i 1 maks 2 dager i kjøleskap.

I de første smaksprøvene kan det være lurt å blande i litt morsmelk for å gjøre det så skånsomt som mulig for de sarte magene.





p.s. I følge Margit Vea er det 10 ganger så billig å lage barnematen selv kontra å kjøpe ferdigprodukten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar