lørdag 16. november 2013

Kefirkake

Her er den andre kaken jeg lagte i anledning bursdag. Kjempe enkel og rask å lage. Fant den på nettet. Smaker veldig likt surmelkskake. Kjempe god og saftig! Er holdbar i en uke, og er ypperlig å fryse med krem på.
 
Ingredienser bunn:
  • 1 liter kefirmelk
  • 250 gr smeltet smør
  • 1 liter sukker
  • 15 dl hvetemel
  • 3 ts natron (kan ikke byttes ut med bakepulver)
  • 4 ts malt kanel

Ingredienser glasur:
  • 100 gr smeltet smør
  • 300 gr melis
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 3 ss O' Boy sjokoladepulver (Kan også bruke kakao, men blir best med O'Boy)
  • 3-4 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte:
1. Smelt smøret til kaken og sett det til side for lett avkjøling. Sett ovnen på 175 °C og kle en langpanne med bakepapir.
2. Ha hvetemel, sukker, kanel og natron i miksebollen og rør det godt sammen.
3. Hell i kefirmelken mens maskinen går og avslutt med det smeltede smøret.
4. Hell røren i langpannen og stek kaken i en time på nederste rille i ovnen. Sjekk med en kakenål at den er ferdig og la den avkjøle seg helt i langpannen.
5. Smelt smøret til glasuren og rør inn alle de øvrige ingrediensene. Spre den utover den avkjølte
kaken og la den stivne. Del den deretter inn i firkanter og server. Kaken kan fryses med glasuren på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar