Jeg hadde bursdag sist helg, og prøvde ut to nye kaker. Begge var verdt å legge inn i kokeboken. :)
Ingredienser:
Bunn:
1 pakke bixit kjeks
120 g smør
Fyll:
1 pakke jordbærgele i 2,5 dl vann
5 dl kremfløte
3-5 plater gelantin (jeg brukte 4)
3 pakker kremost mandarin/ananas
3 dl rømme
2 dl melis
Topp:
1 pakke jordbærgele i 5 dl vann
Jordbær
Fremgangsmåte:
- Kjeks smuldre og blandes sammen med smeltet smør. Trykkes ut i en middels stor kakeform. Sett kaldt.
- Kok opp 2,5 dl vann og tilsett en pakke gele. Rør godt sammen og avkjøl.
- Pisk fløten til krem og bland den forsiktig med den avkjølte geleen.
- Rør osten myk sammen med rømme og melis. Bland det sammen med kremen.
- Legg gelantinplater i kaldt vann. Klem av vannet og løs så opp gelantinen i litt kokende vann. Hell gelantinen i resten av blandingen i en tynn stråle under omrøring.
- Øs blandingen over kjeksbunnen i kakeformen og sett kjølig 1-2 timer++.
- Kok opp 5 dl vann og tilsett en pakke gele. Rør godt sammen og avkjøl godt før den helles over kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar