lørdag 19. oktober 2013

Kjempe gode rundstykker

Disse rundstykkene ble gode!! Herlig sødme av honningen, men samtidig grove. Det ble 16 små rundstykker.

Ingredienser
  • 1 dl melk
  • 5 dl vann
  • 25 g gjær
  • 1 ss salt
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 dl sammalt hvete grov
  • 2 ss fiberhusk (kan sløyfes, men man må da bruke mer mel)
  • 4-6 dl hvetemel     
  • 1 egg

 
Fremgangsmåte:
  1. Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i den lunkne melke/vann-blandingen. Tilsett salt, honning, mel og havregryn. Rør deigen sammen. Prøv deg frem med hvor mye hvetemel som trengers. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. halvtime-time. 
  2. Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til runde boller. Deigen skal være luftig og lett.
  3. Legg bollene på bakepapir på stekeplaten og etterhev de en halvtime.
  4. Før steking, pensle med egg og dryss over litt havregryn til pynt.
  5. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter på 220 grader. Avkjøl på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar