søndag 20. oktober 2013

Eplesaft

Prøvde meg på eplesaft igår, og det ble ganske så vellykket. Oppskriften er hentet fra hildemorsnorre sin blogg men har redusert mengden med sitronsaft. Det skal stå 8 sitroner, men jeg mener4, da det setter sånn smak.

Ingredienser:
  • 4 kg eple
  • 4 sitroner
  • 2 liter vann
  • 6 ts sitronsyre (ta gjerne litt mindre)
  • 6 dl sukker per liter avrent saft

Fremgangsmåte:
  1. Kutt epler i biter
  2. Småkok eplene og vann i 20 min
  3. Sil eplene i et klede i 30 min
  4. Press saften av sitronene og bland i saften
  5. Mål opp saften og tilsett sukker, tilsett sitronsyre tilslutt
  6. Kok opp saften og skum godt
  7. Ha saften i flasker og sett kjølig.

Bland ut med vann og server.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar