lørdag 5. januar 2013

Steking av kalkunfilet

På nyttår var vi 14 personer til middag. Jeg har ikke så stor erfaring med å servere til så mange, men ble veldig fornøyd kalkunen (saftig og mør) så dette må dokumenteres.

Vi hadde visst mer en nok kjøtt ihvertfall. Det var ca. 800 gram kjøtt til overs. Vi kjøpte 2 x 1,6 kg med kalkunfilèt.

1. Først lot jeg kalkunfiletene ligge en god stund i romtemperatur.
2. Deretter smørte jeg inn kalkunfiletene med flytende melange, og krydret den med salt,pepper og provence krydder.
3. Så stekte jeg filetene raskt på hver side i en stekepanne. Jeg varmet stekepannen opp til maks varme og skrudde ned på middels varme når jeg skulle steke de. Dette skal være godt for å lukke porene og for å få en fin stekeskorpe.
4. Jeg hev så enda litt melange på kalkunfiletene og la de i hver sin stekepose 
5. Jeg stakk deretter steketermometer på det tykkeste stedet i den ene fileten. Temperaturen skal vise 68 grader når den er ferdig. Jeg satte ovnen på 140 grader og den ble ferdig på 1,5 time.
6. Etterpå lot vi de hvile i 10-15 minutter før vi skjærte dem opp i stykker.

Vi serverte kalkunen med poteter, hjemmelagte brun saus, gulrot, rosenkål og brokkoli.

Fikk to gode tips av min søster som jeg skal teste ut neste gang.
1. Bruke rotgrønnsaker i stedet for vanlige grønnsaker
2. Lage saus av 3 pakker fløtesaus og 1 pakke jægersaus. 1/3 av væsken erstattes med fløte. Veldig god saus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar