lørdag 15. desember 2012

Kinesisk wok - Sweet Chili

Prøvde denne idag. Dette er enda en fra Rema 1000 sin topp 10 oppskrifter. Var veldig god, men jeg syntes det var litt lite veske så jeg spedde på med 3 dl vann og 1 ss med kyllingfond

Ingredienser
  • 300-400 gram strimelt kjøtt (svin eller kylling)
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 purre
  • 1 rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 4dl Jasminris (jeg brukte nudler idag)
  • Saus
    • 0,5 ss finhakket ingefær
    • 1/2 grønn chili
    • 1/2 lime presset
    • 2 ss soyasaus
    • 1 ss sweet chilisaus
    • (3 dl vann og 1 ss kyllingfond)

Fremgangsmåte:
  1. Kutt purre og rødløk i skiver og paprika i strimler
  2. Bland finhakket ingefær og chili med lime-saft, soyasaus og sweet chili saus.
  3. Varm woken og ha i olje.
  4. Stek kjøttet litt om gangen. Legg kjøttet over i sausen.
  5. Stek grønnsakene sammen med finhakket hvitløk. De skal fortsatt ha en sprø kjerne.
  6. Legg kjøttet med sausen tilbake i pannen med grønnsakene, og la det bli gjennomvarmt.
  7. Server med jasminris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar