onsdag 28. november 2012

Spaghetti med skinkesaus

Dette er en av de oppskriftene jeg prøvde meg på i sist uke. I tillegg til ingrediensene nedenfor tilsatte jeg litt kyllingfond i sausen for mer smak, og litt vann for at den ikke skulle bli så tykk. Det ble veldig godt!! Heldigvis ble det noen rester til kvelds. :)

Ingredienser:
  • 6 dl melk
  • 3 ss mel
  • 100 g gulost
  • 1/2 purre
  • 400 g. skinke
  • ca. 1 ts salt
  • ca 1/2 ts pepper
  • ca 1/2 pakke spaghetti (250 gram)


Fremgangsmåte:
  1. Kok spaghetti i en gryte
  2. Finn en ny gryte og hiv i 5 dl melk og kok opp.
  3. I mellomtiden tar du 3 ss mel og blander med den siste desilitieren med melk i et glass eller en boks med tett lokk.
  4. Når melken er ved kokepunktet har du i meljevningen og lar melken småkoke under omrøring til den tykner.
  5. Ha i revet gulost.
  6. Smak til med salt og ppper.
  7. Kutt opp purre i små biter og hiv dette sammen med skinke i terninger i melkesausen. Kok i 5 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar