søndag 4. november 2012

Løksuppe

(2-4 porsjoner)

Ingredienser:
  • 1 kg løk
  • 3-4  ss rapsolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss hvetemel
  • 1,5 dl hønsebuljong
  • 1 fersk chili (evt 1 ts sambal olek) - uten frø
  • Timian (fersk hvis mulig)
  • Oreganokrydder
  • Evt. andre goe urter
  • Paprikakrydder

Fremgangsmåte:
  1. Hakk hvitløk og fres i olje i en stor gryte
  2. Skjær løken i tynne strimler og ha i gryten. La løken surre til den har blitt blank.
  3. Dryss over hvetemel og rør rundt.
  4. Hell over buljong og ha i finhakket chili og resten av krydder/urtene
  5. La suppen koke i minst 20 minutter.
  6. Spis suppen som den er, eller hiv oppi litt reven ost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar