mandag 24. september 2012

Blomkålsuppe med erter og skinke/bacon

Oppskrift fått av Anne Karin. =)

(2-3 personer)

Ingredienser:
  • 1 blomkål
  • Jevning
  • Melk og fløte
  • Kyllingfond og smør

Fremgangsmåte:
  1. Et blomkål hode deles opp og kokes i vann i 5 minutter. Ta med stilker og blad.
  2. Kok samtidig i en anne gryte en halv pakke med selskapserter i vann. Ertene skal kokes i 15-20 minutter.  
  3. Lag så jevning (stek ca. 50 gr smør og hiv i hvetemel til smøret ikke lenger er flytende) i en relativt stor gryte. Stek smør og hvetemel sammen i 1-2 minutt.
  4. Når blomkålet har kokt i 5 minutter. Sil over vannet (som nå er kraft) i gryten med jevningen og pisk det godt sammen. Pass på å ikke ta for mye vann, da blir suppen tynn da flere ingredienser skal i. Spar heller på noe av vannet/kraften til senere.
  5. Stilker og blad kastes i søpla. Blomkålbukettene legges til sides.
  6. Smak til suppen med kyllingfond (flytende kyllingbuljong), melk, fløte og smør (evt. kraften fra blomkålen hvis du ønsker tynnere suppe) og kok suppen noen minutter til.
  7. Hiv i ertene når de er ferdigkokte.
  8. Hiv blomkålbukettene og en halv pakke ferdigrettsskinke  i suppen 1-2 minutter før servering. Evt. server med stekte bacon treninger på toppen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar