lørdag 30. juni 2012

Lasagne

Denne oppskrifta er tatt fra boka 'Mat på norsk - for folk flest' og er den beste oppskriften på hjemmelaget lasagne jeg har prøvd til nå.

9 lasagne plater
1 dl revet hvit ost


Kjøttsaus

Ingredienser:
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts piffi (min egen tilføyning)
  • Et litedryss med chili eller kayennepepper (min egen tilføyning)
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 100 g sjampinjong (kan sløyfes)
  • 3 ss tomatpurè
  • 3 dl kjøttkraft eller buljon
  • 1 boks knuste hermetiske tomater

Fremgangsmåte:
  1. Rens og finnhakk grønnsakene.
  2. Ha kjøttdeigen over i en varm panne, dryss over salt og pepper og stek den på middels varme.
  3. Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpureen.
  4. Hell over kraft og de hermetiske tomatene.
  5. La sausen koke i ca. 20 minutter.


Ostesaus

Ingredienser:
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 dl revet hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts muskat

Fremgangsmåte:
  1. Smelt smør i en kjele og rør inn melet.
  2. Spe med melken under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i osten og la den smelt. Smak til med krydder.


Neste steg:

Bland sammen ostesaus og kjøttsaus. Bland det så sammen med kjøttdeig. Legg lasagneplater, kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form, start med lasagneplater og avslutt med kjøttsaus. Dryss over revet ost.

Stekes på 225 grader i ca 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile i ca. 5-10 minutt før den serveres, slik at den får "satt seg". Server med salat og evt. et godt
brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar