onsdag 2. mai 2012

Bringebærostekake

Kopiert fra detsoteliv.no. Enkel å lage, men tar litt tid. Du gjør litt og litt.

Ingredienser:

1. Bunn:
- 225 gr søt havrekjeks (best med bixit)
-100 gr smør

2. Fyll:
- 1 pk bringebærgelèpulver (blandes med 2,5 dl vann)
- 2,5 dl kokende vann
- 3 dl lettrømme
- 200 gr kremost (f.eks Philadelfia)
- 100 gr melis
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte

3. Pynt:
- 300 gr frosne bringebær (gjerne opptinte)
- 1 pk bringebærgelèpulver (blandes med 2,5 dl vann og bringebærsaft)

Fremgangsmåte:
Knus kjeksen f.eks i en kjøkkenmaskin som kan knuse den, eller ved å ha den i plastikkpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Finn frem en kakeform (26 cm i diameter)  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp bringebærgelepulveret til fyllet i kokende vann som anvist på pakken. Avkjøl til den er kald.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløte stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelè i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Tin bringebærene (gjerne i mikro). Legg de tinte bærene oppå den stivnede ostefromasjen.
Mål opp saften fra de tinte bringebærene og spe evt. med vann til du har 2,5 dl. Kok opp dette og ha i bringebærgelèpulveret. Rør til gelèpulveret har løst seg opp. Avkjøl til gelèen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen slik at bringebærene blir dekket. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelè lokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips: Kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett i fra kjøleskapet. La derfor kaken stå i romtemperatur en stund før servering. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar