søndag 29. april 2012

Foccacia brød

Her kommer oppskriften på det foccaciabrødet jeg pleier å servere. Det er selvfølgelig kjempe godt og blir høyt og fint hver gang. Pass på at deigen ikke er for flytende. Den skal være klissete, men hvis den er for bløt blir brødet ikke høyt nok. 

- 5 dl lunket vann
- 1 pakke gjær
- 1 ss sukker
- 1/2 ss salt
- 2 ss olje
- ca 1 liter mel

  1. Røres godt sammen og heves i 30 minutter.
  2. Ha deigen på bakepair og trykk den ut med fingrene
  3. Ha på olivenolje, maldonsalt og provence krydder
  4. Etterhver i 30 minutt
  5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. 
  6. Skjær opp brødet rett før servering. 
Strø gjerne oregano eller koriander over for mer smak. Soltørkede tomater er også godt. Trykk de ned i deigen så de ikke blir brent.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar