søndag 4. desember 2011

Chewy Chocolate Chip Cookies - enda en sort til jul

Lagde Chewy Chocolate Chip Cookies idag. Dette er noe av det beste jeg kan få. De smaker så fantastisk godt. Oppskriften har jeg hentet fra passion4baking.com.

Ingredienser:
  • 500 g mel
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 226 g mykt romstemp. smør
  • 450 g sukker
  • 2 ss lys sirup
  • 3 egg (de bør tas ut av kjøleskapet 1 time før de skal brukes)
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 340 g sjokolade (linser eller hakk opp plater med sjokolade.
De anbefales at man pakker disse godt inn i plastfolie og lar de ligge i kjøleskapet over natten før de stekes. De kan også fryses og spares til en annen gang. Dette er en stor oppskrift, så man kan fint fryse halvparten av deigen til en annen gang.
Fremgangsmåte:
  1. Begynn med å helle Rsmør, sukker og sirup i en bolle. Viktig at smøret er veldig mykt, så la det ligge i romtemperatur en god stund før du bruker det (3+ timer). Hvis du vil gjøre det kjapt, er et triks å raspe smøret, legge det i en plastikkboks og la boksen flyte i lunket vann i vasken.
  2. Miks det hele sammen til røra er fluffy. Dette tar opp i mot 15 minutter så vær tålmodig! 
  3. Tilsett et egg om gangen og miks dette raskt sammen, cirka 30 sek. per egg.
  4. Så tilsetter du vanilje ekstrakt.
  5. Bland mel, natron og salt i en bollen. Det er viktig at natronen blandes godt sammen med melet. Hell det så i røren mens du mikser.
  6. Tilsett sjokolade. Miks det hele sammen raskt og du ser det blir en fin og fast deig.
  7. Når deigen har fått ligget en stund i kjøleskapet, sett ovnen på 175 C.
  8. Ta deigen ut av kjøleskapet og rull dem til små boller.
  9. Sett dem på et kledd bakebrett.
  10. Stek dem på 175C i cirka 15-18 minutter til du ser at de begynner å bli gyldne på toppen.
  11. La dem ligge på bakeplaten i minst 5 minutter før du legger dem på en tallerken.
  12. Tips fra Manuela: Hvis kjeksene blir flate. Det er viktig at kjeksene stekes lenge nok. Du skal ikke åpne døren før det har gått minst 10 minutter. Du kan også la ovnsdøren stå på gløtt i ytterligere 5 minutter før du tar de ut av ovnen. Eller legg 2 "boller" oppå hverandre så får du ekstra tykk kjeks.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar