mandag 28. november 2011

Tapas - Kjøttboller og Tomatsaus

Som nevnt tidligere så er jeg glad i krydder. Denne oppskriften fikk jeg av Live og er kjempe god. Prøv den selv da vel! :)

Krydrete kjøttboller med tomatsaus
 
Ingredienser:
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2 dl melk
  • 1 finhakket løk
  • 3 fedd finhakket hvitløk
 
Krydder:
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper
  • 1/2 ts cumin (spisskummen)
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts oregano
 
Fremgangsmåte:
Bland alt bortsett fra melet og melken i en bolle (bruk fingrene). Spe så med vekselvis mel og melk til du har spedd ut deigen litt. Trill små boller. Stek bollene i smør på medium varme til de er gjennomstekt
Dette blir ca. 30 boller som evt. kan fryses og serveres kalde senere.
 
Saus:
1 boks hakkede tomater
1 løk
1 ss olje
1 ss buljongpulver
1/2 rød chili finhakkes
1 ts oregano

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar