lørdag 26. november 2011

Lørdagskos - Hjemmelaget Fajitas fra A til Å


Ikveld har jeg tenkt å lage hjemmelaget fajitas. Dette er en favoritt! Jeg lager da det meste fra bunnen; lefser, krydderblandingen til kjøttet, salsaen og guacamolen.

Retten passer best med biffstrimler eller kyllingfilet.


Fajitas fra A til Å
(4 personer)

Ingredienser:

1. Fyllet til tortillalefsene
  • 3 kyllingfilet eller en pakke biff strimler
  • 1 grønn paprika
  • 1,5 rød paprika
  • 1 løk

2. Krydderblanding til kjøttet
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts koriander
  • 1 ts chillipulver
  • 1 ss salt
  • 2 ts pepper

3. Salsa
  • 2-3 røde tomater 
  • 1-2 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten klype fersk oppkuttet koriander 
  • Litt jalapenos
  • 1 gul paprika
  • 1 halv løk
  • Litt lime saft
  • Litt salt og pepper


4. Guacamole (Kristina sin oppskrift)
  • 2 avocado
  • ½ rødløk (kan erstattes med litt vanlig løk eller tilføy løken i tillegg til rødløken )
  • En neve valnøtter (kan sløyfes, men gjør den litt fastere)
  • ½ liten chili
  • 1 fedd hvitløk
  • Litt salt og pepper
  • Litt limesaft
  • 2-3 ss rømme;  ta ett par skjeer og smak. Hvis den er for sterk, hiv oppi litt til

5. Tortillalefser
  • 2 kopper (bittelitt mer enn 5 dl) hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts olje – f.eks rapsolje
  • ¾ kopp (2,2 dl) varmt vann

Fremgangsmåte (lag salsa og guacamole først):

1. Fyllet til lefsene og krydderblandingen
Hakk opp grønnsaker og kyllingfilet/biff.
Stek kjøttet først i godt med olje, hiv deretter på krydderblandingen, og hiv til slutt grønnsakene oppi.

2. Salsa
Hakk enten grønnsakene for hånd til små biter, eller bruk en stavmikser evt. annen kuttemaskin. Smak til med lime, salt og pepper.

3. Guacamole
Bland først avakado, rødløk (evt. løk), chili og hvitløk med en stavmikser. Hiv så oppi rømme. Hvis du ønsker å ha valnøtter i, ta dette i etter rømmen.

Smak til med salt, pepper og lime.  

4. Tortillalefsene
Bland først det tørre sammen, deretter ha oppi det våte. Kna dette godt i et par minutter, og tilsett mer mel om det trengs. La det heve i 20 min før du deler deigen i åtte, og kjevler ut åtte runde lefser. Disse steker du en og en i en tørr panne, ca. 30 sekunder på hver side.

Bon appetitt og god helg! :)

Ha gjerne litt rømme og enkel grønn salat ved siden som tilbehør.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar